khun-logo

Irigații

HomeIrigații

Irigații

Știm cu totii, că cea mai de preț moștenire este pământul! Dar ce ne facem atunci când nu avem destulă apă în sol care să asigure necesarul culturilor agricultorilor români?

Observăm cum în ultimii ani efectele încălzirii globale și ale schimbărilor climatice își pun tot mai mult amprenta pe activitatea agricolă din țara noastră. Creșterea temperaturilor, efectul de deșertificare și lipsa precipitațiilor, coroborate cu dispariția perdelelor forestiere și negospodărirea infrastructurii de irigații afectează an de an holdele fermierilor români.

IPSO Agricultură vine în întâmpinarea acestor probleme și în ajutorul agricultorilor prin intemeierea unui Departament de Irigații.

Scopul acestui departament este de e oferi soluții complet personalizate conform condițiilor din teren, consultanță în ceea ce privește alegerea echipamentelor potrivite în funcție de cerințele și nevoile partenerilor, configurarea, asamblarea, punerea în funcțiune și asigurarea parametrilor de lucru astfel încât echipamentele să funcționeze cu randament maxim, proiectarea de sisteme de irigații complete cuprinzând stații de pompare, rețele de alimentare și echipamente de irigat.

Ținând cont de durata îndelungată de viață a acestor echipamente, cât și de importanța acestora în procesul tehnologic agricol , departamentul de irigații pune la dispoziție servicii de mentenanță si service prin intermediul celei mai largi rețele de tehnicieni și puncte de lucru la nivel național. Pentru a îndeplini toate aceste aspecte, IPSO Agricultură a ales parteneri de top, care să furnizeze echipamente premium, produse pe teritoriul Europei, astfel încât să respecte cele mai înalte standarde de calitate, Bauer & Euromacchine, și a creat o echipă competentă, care să răspundă oricăror provocări aduse de sectorul de irigații.

Mai mult decât atât, pentru a oferi servicii complete, IPSO Agricultură oferă și soluții de finanțare prin intermediul partenerilor săi pentru sectorul de irigații.

Implementarea serviciilor de irigații în 6 pași simpli:

1. Consultanță

2. Proiectare

3. Configurare

4. Soluții personalizate

5. Montaj și punere
în funcțiune

6. Monitorizare

Echipamente de irigații

Tamburi

În urmă cu 40 de ani, BAUER a revoluționat lumea irigațiilor cu echipamentele de irigat de tip tambur cu furtun.

Pivoți și liniare

Irigarea suprafețelor mari cu ajutorul echipamentelor de tip pivot/liniară este o provocare, deoarece necesită un echipament robust și precis, care să irige uniform toată suprafața în pofida diferitelor tipuri de sol, cultură și condiții de vânt care pot fi întâlnite în interiorul unei singure parcele.

Motopompe

Euromacchine oferă soluții inovatoare pentru a satisface cerințele dvs. de irigare agricolă și pomparea apei. Încă din 1979, cercetarea continuă și utilizarea inovațiilor tehnologice sunt ghidul  în proiectarea și fabricarea unităților de pompe diesel de înaltă performanță.

Conducte

Transportul lichidelor din punctul A in punctul B este una dintre cele mai vechi activitati. In urma cu aproximativ 80 de ani, Rudolf Bauer a stabilit noi standarde pentru conectarea tevilor mobile cu mecanismul sau de cuplare rapida BAUER HK, patentat la nivel global.

SmartRain

Pierderile de timp, atunci când te duci pe câmp și echipamentul nu a finalizat deja procesul de irigare, sau mai rău, când echipamentul s-a oprit din cauza unei probleme, sunt foarte enervante. Din acest motiv, am dezvoltat noul nostru program SmartRain.

Sonda CoRHIZE
IPSO Agricultura

Sonda CoRHIZE te ajută să iei decizii informate legate de programul de irigare, fertilizare și gestionarea culturilor.

Furnizează date despre:

  • Rezerva de apă disponibilă în sol;
  • Infiltrațiva efectivă a apei în sol;
  • Consumul real de apă al rădăcinilor;
  • Recomandări în timp real pentru procesul de irigații;
  • Previziunea consumului de apă pentru următoarele 3 zile.

Irigatii prin picurare
IPSO Agricultura

Metzer, partenerul strategic in irigațiile prin picurare.

  • Sisteme de Irigații Avansate: tehnologia de linii de picurare, care asigură distribuția uniformă a apei și optimizarea consumului de apă
  • Soluții Personalizate: în funcție de specificul culturilor, solului și cerințelor locale
  • Consultanță Specializată: privind proiectarea, instalarea și întreținerea sistemelor de irigații
  • Angajament Ecologic: agricultură sustenabilă și la conservarea resurselor naturale.

Pentru informații suplimentare contactați specialistul de irigații din zona dumneavoastră

1. Zona Oradea și Târgu -Mureș
0749 093 854    catalin.busoiu@ipso.ro

2. Zona Timișoara și Craiova
0749 093 854    catalin.busoiu@ipso.ro

3. Zona Roman și Mogoșoaia  
0752 022 552
andrei.ticau@ipso.ro

4. Zona Brăila și Dunăre
0752 022 552
andrei.ticau@ipso.ro

IPSO Agricultura