khun-logo

PRODUSE

PROLANDER

Cel mai mare interval de pe piaţă

PROLANDER este echipat cu 5 rânduri de dinți vibratori, iar spațiul de 68 cm de sub cadru garantează calitatea lucrării chiar și în cazul reziduurilor de cultură. PROLANDER beneficiază de un interval în creștere între cele 5 rânduri de dinți, de la 60 cm în față și 70 cm în centru până la 80 cm în spatele mașinii. Acest concept unic îmbunătăţeşte fluxul solului prin utilaj și încorporarea reziduurilor.

 

Setări din cabină

PROLANDER este echipat standard cu reglaje hidraulice din cabina tractorului. Adâncimea de lucru este reglabilă continuu, crește și coboară paralel cu solul. De asemenea, placa de nivelare din partea frontală a utilajului poate fi reglată hidraulic din cabina tractorului. Aceasta aplatizează terenul arat în fața dinților.
Toate aceste reglaje asigură adaptarea imediată la condițiile de sol și reduc necesarul de putere.

Descriere

Producţie ridicată cu puţini cai-putere

PROLANDER este un cultivator versatil cu dinți vibratori. Acesta poate efectua multe lucrări, de la cultivarea superficială a miriștilor până la pregătirea patului germinativ într-o a doua trecere. Este utilajul ideal pentru agricultura cu arat minim.
Gama PROLANDER este disponibilă cu modele tractate având lățimea de 6 și 7,5 metri. Este perfect adaptată la tractoare cu puterea de la 150 la 300 CP. Utilajele PROLANDER necesită foarte puțină putere, 25 CP pe metru este suficient pentru a asigura o lucrare de calitate.
PROLANDER este recunoscut în prezent ca cel mai bun cultivator pentru pat germinativ destinat agriculturii cu arat minim și cel mai bun cultivator de miriște la a doua trecere. Calitatea lucrărilor este asigurată de cele 5 rânduri de dinți vibratori, care evită orice blocaje chiar și în prezența reziduurilor de cultură.

Dinţii în formă de S cu dimensiunea 70×12 mm pot fi echipați cu două tipuri de brăzdare: brăzdar „labă de gâscă” de 60 mm și brăzdar reversibil îngust. Versatilitatea excelentă a gamei PROLANDER oferă posibilitatea de a efectua mai multe lucrări: crearea unui strat desțelenit primăvara, cultivarea miriștilor într-o a doua trecere și pregătirea patului germinativ.

PROLANDER este soluția ideală pentru cultivarea de calitate a terenurilor înainte de însămânțare. În plus, este tot mai utilizat pentru distrugerea mecanică a buruienilor.

Beneficii agronomice

Beneficii agronomice evidente

PROLANDER are beneficii agronomice prin modurile diferite în care poate fi utilizat. La pregătirea patului germinativ, acesta are următoarele beneficii:

 • Aerează solul pentru a accelera încălzirea
 • Creează un strat desțelenit fin pentru a asigura un contact bun al seminţelor cu solul
 • Nivelează solul pentru a asigura o mai bună așezare a semințelor
 • Consolidează solul pentru a menține umiditatea

La cultivarea superficială a miriștilor și pregătirea patului germinativ, PROLANDER are multe beneficii:

 • Distrugerea mecanică a buruienilor
 • Distribuirea paielor
 • Descompunerea accelerată a reziduurilor
 • O bună încolțire a semințelor spontane
 • Controlul populațiilor de dăunători

La cultivarea miriștilor în a doua trecere PROLANDER asigură o lucrare de calitate prin:

 • Maximizarea amestecării paielor cu solul
 • Accelerarea descompunerii reziduurilor
 • Pregătirea unui pat germinativ
 • Încorporarea amelioratorilor de sol cu calcar, calciu sau organici
 • Îngroparea buruienilor
 • Reconsolidarea solului pentru a menține umiditatea

Tăvălugi la alegere

Tăvălugi la alegere, în funcție de nevoile dumneavoastră

Cultivatorul PROLANDER poate fi echipat cu trei tipuri de tăvălugi:

 • Tăvălugul dublu în U cu un diametru de 600 mm este versatil pe toate tipurile de sol și este perfect pentru cultivarea miriștilor. Profilul „U” asigură o consolidare perfectă, datorită contactului sol-sol. Cu acesta puteţi să lucraţi în condiţii de reziduuri, umiditate și pietre. Tăvălugul dublu în U are capacitate de autocurățare și nu este sensibil la blocare.
 • Tăvălugul „tubular” dublu are un tăvălug de 400 mm (tub) și unul de 320 mm (bară cu dinți) dedicat pregătirii patului germinativ. Acesta asigură o fărâmițare optimă pe soluri grele, datorită diametrului mic al barelor cu dinţi care au o viteză de rotaţie impresionantă.
 • Tăvălugul „tubular” dublu mare (tub de 550 mm/bară dințată de 420 mm) este mai versatil decât cel anterior, datorită diametrului mare. Este destinat în principal cultivării miriștilor sau pregătirii patului germinativ pe soluri ușoare, deoarece are o capacitate mai bună de așezare pe sol.

Cultivarea miriștilor

O singură trecere pentru cultivarea miriștilor și semănatul covorului vegetal

PROLANDER poate fi echipat cu semănătoarea SH 600 pentru însămânțarea culturilor de protecție (muștar, trifoi, raigras, cereale) în timpul cultivării.
Culturile de protecție sunt recunoscute pentru beneficiile lor agronomice, de mediu și economice. Puteţi obţine economii de timp de 50% în comparaţie cu un sistem convenţional de înfiinţare a culturilor (cultivarea miriștilor + semănat + tăvălugire).
SH 600, cu o capacitate a buncărului de 600 litri, este echipat cu același sistem de distribuţie ca și celelalte semănători ale noastre, pentru o precizie sporită a însămânțării. Plăcile de respingere sunt poziționate în fața tăvălugului, pentru o distribuţie uniformă și un contact optim între sol și seminţe.
Setările simple și precise sunt realizate din cabina tractorului prin intermediul casetei QUANTRON S-2, care vă permite să:

 • modulați manual sau electronic, prin GPS, viteza de însămânțare;
 • monitorizați nivelul semințelor și vitezele suflantei și unităţii de dozare.
 • Utilajul PROLANDER cu semănătoarea SH 600 vă permit să lucrați în ritm intens și să obțineți costuri de însămânțare reduse.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „PROLANDER”