Modernizarea agriculturii se poate realiza prin programe specializate pentru profesioniștii din domeniul agricol și prin digitalizare, utilizând aplicații și tehnologii noi.

Inovația în domeniul agricol reprezintă o provocare și IPSO Agricultură investește în dezvoltare promovând utilaje inteligente pentru agricultura de precizie, cu tehnologii integrate. În acest moment, IPSO Agricultură oferă suport tehnic pentru mai mult de 2500 de utilaje conectate, care sunt capabile să primească și să transmită informații în timp real.

“ Agricultura a fost mereu un sector al inovației, iar în acest moment agricultorii apelează la soluții inteligente pentru a putea răspunde provocarilor întâlnite în ferme. Ajutăm fermierul român sâ ia rapid decizii informate și să își gestioneze toate fluxurile din fermă, cu ajutorul utilajelor inteligente, serviciilor personalizate și consultanței pe care le oferim.”Alin Urdas, Manager Soluții Integrate, IPSO Agricultură

Pentru IPSO, agricultura reprezintă o prioritate invesțiția în pregătirea angajaților prin diverse programe interne de training pentru a obține cei mai buni specialiști în domeniu, prin 1200 de ore de training pentru angajații noi, și 6500 de ore de training pentru tehnicieni.

Compania este implicată în mai multe proiecte de pregatire și formare profesională. Un astfel de proiect este reprezentat de programul de practică pentru elevi în sistem de învătământ dual. Cu ajutorul acestuia, prima generație de specialiști tehnici au absolvit cursurile în atelierele IPSO Agricultură, o parte dintre ei fiind deja angajați în companie.

Digitalizarea în domeniul agricol este un subiect de inters ce poate fi acoperit prin serviciile FarmSight oferite de către IPSO Agricultură, servicii care pun la dispoziție fermierilor, tehnologia necesară pentru cea mai bună optimizare a activităților

Din ce în ce mai mulți fermieri încep să se convingă de avantajele adoptării tehnologiilor moderne în fermele din România, acestea dovedindu-se de ajutor în toate etapele ciclului de producție pe parcursul întregii campanii agricole.

IPSO oferă servicii personalizate de consultanță și service proactiv. Prin folosirea soluțiilor integrate, fermierul își poate planifica lucrările, luând decizii bazate pe analiza informațiilor reale, transmise din teren. Datele sunt partajate cu toate persoanele implicate în producție: operator, inginer, proprietar, consultant tehnic. Un alt avantaj este optimizarea funcționării utilajelor prin notificări proactive și diagnosticarea de la distanță.

Soluțiile integrate ajută fermierii la optimizarea tuturor lucrărilor agricole prin folosirea tehnologiei. Pregătirea solului se poate realiza cu reducerea suprapunerilor și optimizarea trecerilor prin folosirea funcțiilor de autoghidare, crearea liniilor de ghidare optime în Operations Center, întoarcerea automată la capăt de rând, precum și documentarea adâncimii de lucru. Putem controla calitatea semănatului prin utilizarea controlului secțiunilor, ghidarea implementului, semnalului de precizie și hărților de semănat cu densitate variabilă. Hărțile de aplicare cu rată variabilă garantează folosirea înputurilor acolo unde este nevoie, cu doze corecte, pentru îmbunătățirea costurilor de producție și a randamentelor. Ghidarea utilajului cu ajutorul detectării rândurilor permit aplicarea produselor chiar și pentru culturile care nu au fost semănate folosind liniile de ghidare. Garantarea unui produs recoltat de calitate se bazează pe utilizarea tehnologiilor cu care combina este echipată: autoghidare, umidometru și cântar, sistem interactiv de ajustare a combinei, sincronizarea dintre combină și tractor pentru descarcare din mers.

Pentru fiecare lucrare agricolă există soluții care pot fi implementate rapid cu rezultate imediate. Aplicarea deciziilor luate de fermier pentru îmbunătățirea costului de producție și a randamentelor se bazează pe utilajele inteligente, capabile să transmită informații din teren, să respecte dozele setate și viteză de lucru și să  îmbunătățească activitatea operatorului, permițându-i acestuia să se concentreze pe calitatea lucrării efectuate.

Aceste subiecte au fost prezentate de catre Alin Urdas, Manager Soluții IntegrateIPSO Agricultură în cadrul conferinței: „Cum realizăm potențialul agricol al României? O strategie durabilă.” În data de 15 aprilie 2021 IPSO Agricultură a fost partener C.C.I.F.E.R ,”Camera Franceză, de Comerţ, Industrie şi Agricultură în România”, care a organizat o zi de discuții cu peste 20 de experți instituționali și tehnici din România și din strainatate pe principalele provocări și oportunități în agricultură.