IPSO Agricultură a organizat pe data 26 august 2020, un eveniment special la sediul societăţii Agroserv Borcea, pentru a aduce în atenţia fermierilor noutăţile din portofoliul anului 2020, punând accent pe îmbunătăţirile aduse de John Deere seriilor de tractoare 7R şi 8R. Totodată, a avut loc şi o demonstraţie practică cu tractorul JD 8R410 pentru a evidenţia performanţa tehnicii dezvoltate de producătorul american.

Noilor modelele de tractoare 7R (cu puteri de până la 330 CP şi în curând 350 CP) şi 8R (de până la 410 CP) li s-a adus o serie de îmbunătăţiri, atât sub aspect tehnic, cât şi estetic, design-ul tractoarelor 8R fiind conceput împreună cu specialiştii de la BMW.

Soluţiile agricole de precizie cu care sunt sau pot fi echipate tractoarele JD contribuie la creşterea productivităţii acestora.O schimbare vizibilă la tractoarele 8R o reprezintă pozitionarea antenei, care la noile modele în cabina tractorului.

În cadrul evenimentului, fermierii au asistat la o demonstraţie cu tractorul 8R410, de 410CP, punându- se astfel în evidenţă capacitatea de tracţiune a tractoarelor 8R, care au pierderi minime de putere. Motorul şi transmisia, concepute de John Deere, contribuie la obţinerea unei eficienţe crescute a tractorului. Testele efectuate de DLG au demonstrat că 94% din puterea motorului este activă. În faţa invitaţilor, JD 8R410 a tractat fără probleme două tractoare, respectiv 6195M (de 195CP) şi 7R 330 (de 330CP), care au opus rezistenţă, împreună necesitând o sarcină minimă de tracţiune de 30 de tone. Puterea distribuită la sol a fost de 371 CP. Uşurinţa cu care 8R410 a făcut faţă testului oferă încredere fermierilor că pot lucra în cele mai grele condiţii întâlnite în câmp.