Lansarea a avut loc în noul sediu regional IPSO Agricultură din Ovidiu în cadrul unui workshop ce a făcut parte din caravana John Deere dedicată prezentării noilor modele in Europa.

Cu 14 modele de nouă generație, de la 110 la 250 CP, anunțate în această lună, aceste tractoare au devenit și mai inteligente pentru a-i ajuta pe operatori să realizeze și mai mult.

În plus, cele patru modele noi includ modelul 6R 150 cu patru cilindri, destinat în special fermelor mixte, și modelul 6R 185 cu șase cilindri, un tractor de transport specializat pentru fermierii și antreprenorii care petrec mai mult timp pe şosea.

O nouă caracteristică-cheie a Seriei 6R este sistemul integrat 1-Click-Go AutoSetup, care reduce timpul de configurare a tractorului. Operatorul poate economisi până la 90% din clicurile de pe afișaj atunci când se află pe câmp, iar tractorul este întotdeauna perfect configurat.

Toate configurările necesare pot fi planificate în prealabil și gestionate în Cloud, inclusiv date agronomice, cum ar fi limitele câmpului, liniile de ghidare și cerințele. Odată ce tractorul depășește limita câmpului, profilul de configurare memorat devine disponibil automat și chiar și operatorii temporari pot avea o precizie constantă și pot evita greșelile.

Deși funcția AutoSetup îi simplifică munca operatorului, cei de la John Deere au îmbunătățit și confortul acestuia. O noutate este eliminarea tabloului de bord din spatele volanului – acest lucru nu numai că îmbunătățește vizibilitatea, dar îl ajută pe operator să controleze mai bine tractorul cu ajutorul comenzilor de pe cotieră și al consolei din dreapta. Toate configurările și indicatorii sunt disponibili pe afișajul de pe consola din colț.

O altă caracteristică nouă este maneta electronică [E-joystick], care este deosebit de utilă pentru lucrul cu încărcătorul frontal. Operatorul poate configura dispunerea butoanelor și poate schimba cu ușurință direcția de deplasare cu ajutorul inversorului, iar fosta clapetă de siguranță a fost înlocuită de un sistem special care detectează mișcarea mâinilor.

Pentru încărcătoarele frontale, există un sistem de cântărire dinamică care permite cântărirea în mișcare, fără să necesite oprire. În plus, funcția de revenire în poziție îi permite încărcătorului să fie poziționat corect cu un singur clic, în timp ce funcția de nivelare electronică la orizont împiedică răsturnarea încărcăturii.

Funcția IPM (Intelligent Power Management) este acum mai inteligentă pe noile tractoare Seria 6R. Pe lângă activarea funcției IPM în aplicațiile de transport și pentru priza de putere (PTO), aceasta furnizează, de asemenea, putere suplimentară în aplicații hidraulice, după cum este necesar. Modelele cu patru cilindri pot dezvolta acum până la 20 CP, iar modelele cu șase cilindri până la 40 CP, atunci când se utilizează ventilatoare hidraulice, pompe și cele mai mari consumatoare de energie hidraulică, cum ar fi prese de balotat, distribuitoare de îngrășăminte și semănători.

La sfârșitul anului 2022, un nou receptor de satelit StarFire va oferi și mai multe performanțe pentru agricultura de precizie. Indiferent de nivelul de precizie a semnalului de corecție ales de fermieri, acest nou receptor va oferi o stabilitate superioară a semnalului atunci când tractorul se află în zone umbrite.

Un alt punct forte al noilor tractoare din seria 6R este noul lor design. Capota și oglinzile sunt bine cunoscute de la seriile de tractoare John Deere de dimensiuni mai mari, iar denumirea și sistemul de numerotare au fost, de asemenea, adoptate de la modelele din Seriile 7R, 8R și 9R. Denumirea gamei 6R este acum urmată de o indicație separată a puterii nominale a motorului.

Pentru a satisface cerințele individuale ale clienților, Seriei 6R i s-au adăugat patru noi modele de tractoare. Pe primul loc se află modelul 6R 185, compact și eficient, care dezvoltă până la 234 CP cu IPM, special conceput pentru lucrări de transport, alături de modelul 6R 150, prevăzut cu motor cu patru cilindri și o sarcină utilă mare, care este soluția perfectă pentru fermele mixte.

Există, de asemenea, mai multe opțiuni de transmisie disponibile în această nouă gamă. Pe lângă transmisia AutoQuad Plus și AutoPowr cu reglare infinită a vitezei, clienții pot alege acum opțiunea CommandQuad pentru modelele cu patru cilindri.