Utilajul îmbină caracteristicile tractorului Deere 8R, ale implementului atașat, sistemului de ghidare GPS și noi tehnologii avansate.

8R410 se aseamănă foarte mult cu tractoarele convenționale din această serie, însă acesta este prevăzut cu o tehnologie de ultimă generație pentru controlul și monitorizarea tractorului și a implementului atasat.

  • Tractorul autonom dispune de șase perechi de camere stereo, care permit detectarea obstacolelor pe o rază de 360 de grade și calcularea distanței.
  • Imaginile captate de camerele de luat vederi sunt trecute printr-o rețea neurală complexă care clasifică fiecare pixel în aproximativ 100 de milisecunde și determină dacă utilajul trebuie să continue să se deplaseze sau să se oprească, în funcție de detectarea unui obstacol.
  • Tractorul autonom își verifică, de asemenea, în permanență poziția în raport cu un geofence, asigurându-se că funcționează în locul în care trebuie și că are o precizie mai mică de un inch.

Pentru a utiliza tractorul autonom, fermierii trebuie doar să transporte utilajul pe un câmp și să îl configureze pentru funcționarea autonomă. Cu ajutorul John Deere Operations Center Mobile, aceștia pot glisa de la stânga la dreapta pentru a porni utilajul. În timp ce utilajul funcționează, fermierul poate părăsi câmpul pentru a se ocupa de alte sarcini, monitorizând în același timp starea utilajului de pe dispozitivul său mobil.

John Deere Operations Center Mobile oferă acces la videoclipuri, imagini, date și măsurători în timp real și permite fermierului să ajusteze viteza, adâncimea și multe altele. În cazul în care apar anomalii în ceea ce privește calitatea lucrărilor sau probleme de funcționare a utilajului, fermierii vor fi notificați de la distanță și vor putea face ajustări pentru a optimiza performanța utilajului.

În prezent, tehnologia utilizată pentru 8R410 este disponibilă în cazul unui plug cu trupițe cu daltă special de la John Deere. În următorii ani, John Deere va lucra la implementarea acestei tehnologii și pentru alte utilaje și atașamente. Tractoarele pot funcționa non-stop, în special în cazul ferestrelor de operare scurte, cu opriri rapide pentru realimentare, ușurând astfel în mod semnificativ munca agricultorilor.

În momentul de față, nu este planificată lansarea mărcii în Europa, deoarece reglementările de siguranță nu permit deocamdată utilizarea vehiculelor autonome.

Tractorul autonom a fost prezentat în detaliu în cadrul unei conferințe de presă. Evenimentul poate fi vizionat pe microsite-ul CES al companiei John Deere: www.deere.com/ces