Agricultura este un domeniu aflat intr-o permanenta schimbare. Munca pe camp a evoluat si continua sa o faca intr-un ritm alert. Daca in trecut toate procesele erau realizat manual, de oameni, si mult mai putin de utilaje, in prezent, tehnologia permite ca cele mai dificile operatiuni sa fie realizate de masinarii.

Avantajos pentru persoanele care au un business in acest domeniu, desi implica o anumita investitie. Totusi, acest tip de investitie este recunoscut ca fiind amortizat intr-un timp foarte scurt, aducand o serie de avantaje. Pe de alta parte, in prezent este cu mult mai greu sa angajati oamenii potriviti pentru astfel de munci, dar si mult mai costisitor si solicitant.

Cele mai importante sfaturi pentru a alege utilaje agricole

Piata utilajelor agricole s-a extins datorita cererii semnificative. De indata ce agricultorii au sesizat modul  in care acestea le impacteaza pozitiv afacerea, solicitarile au inceput sa curga. Astfel, ca in oricare alt domeniu, trebuie sa luati in calcul si posibilitatea de a face o achizitie gresita.

Anterior vorbeam despre perioada de amortizare si cresterea profitului, insa acestea sunt posibile doar atat timp cat utilajul da randamentul scontat. In conditiile in care un astfel de utilaj ridica probleme sau nu produce si se comporta conform asteptarilor, nu veti putea ajunge in acelasi timp la rezultatele dorite.

Iata doar 5 sfaturi pe care sa le urmati atunci cand achizitionati utilaje agricole:

  • Experienta

Furnizorii de utilaje agricole cu experienta sunt cei prezenti in aceasta sfera in mai multe perioade. Inceputul exploziei tehnologie a avut loc acum circa 20 de ani. Societatile cu experienta de peste 25 de ani au prins o mare parte a evolutiei utilajelor agricole.

Cu cat experienta funizorului este mai mare, cu atat calitatea si inovatie creste. O experienta indelungata pe piata inseamna, totodata, si rezistenta. Rezistenta intr-o piata competitiva se naste doar in baza furnizarii de servicii sau produse de calitate superioara.

  • Garantia

Veti primi garantie din partea companiei de la care achizitionati utilajul? Si daca da, pentru ce perioada este valabila? Este foarte important sa verificati aceste detalii, precum si ce anume presupune. Garantia este certificarea furnizorului pentru ceea ce ofera clientilor.

  • Recenziile

Interesati-va de topul in care furnizorul de utilaje agricole se afla. Locul pe care il ocupa este un alt semn elocvent care va poate feri de o eventuala alegere gresita. Locurile fruntase sunt doar pentru societatile comerciale care au revolutionat intr-adevar piata.

De asemenea, este recomandat sa cititi cateva recenzii si sa va focusati atentia pe cele ale fostilor clienti. Puteti afla informatii foarte importante din parerile celor care au trecut deja prin experienta unei achizitii.

  • Reparatia

Utilajele agricole sunt masinarii speciale cu cerinte speciale. Daca pentru autoturismul personal veti gasi sprijin in reparatii la orice colt, pentru un utilaj agricol, lucrurile sunt mai dificile.

Marile companii din aceasta nisa au adevarate retele de servicii de diagnosticare, intretinere si reparatii pentru utilajele achizitionate. Tehnicieni calificati si atestati periodic vor fi intotdeauna pregatiti sa intervina pentru ca activitatea sa nu stagneze pe o perioada lunga.

  • Portofoliul

Dimensiunea portofoliul este un alt semn ca furnizorul de utilaje agricole pe care l-ati ales este cel potrivit. Numarul mare de modele si diversitatea utilajelor agricole ale unui furnizor sunt o dovada a calitatii produselor din sfera agriculturii. De asemenea, este o dovada a faptului ca furnizorul a inteles metodologia de functionare a tehnologiei utilajelor agricole, dar si nevoile clientilor.

Utilajele agricole: indicator de referinta in calcularea profitului

Utilajele agricole nu doar ca sunt necesare unei afaceri in acest domeniu, ci si indispensabile. Pentru a ajunge la profit, este nevoie de investitie, iar utilajele agricole de calitate, prevazute cu sisteme si functii inovative sunt exemplul perfect de must-have.

Puteti estima si calcula din timp care este valoarea profitului, avand ajutorul indicilor cu care sunt prevazute utilajele agricole. Tocmai pentru a usura munca fermierilor, dar si pentru a-i ajuta in colaborarea cu furnizorii, exista numeroase functii pe care le puteti accesa.

Astfel, veti cunoaste mult mai multe detalii despre recolta, spre exemplu. Veti avea informatii mai exacte despre cantitatea pe care o puteti transporta o data si cat timp va necesita o anumita etapa. Nu este niciun dubiu ca de utilajele agricole inovative are nevoie orice fermier.