Fan declarat John Deere, tânărul fermier din judeţul Timiş ştie că serviciile post-vânzare sunt la fel de importante ca şi valoarea produsului achiziţionat. Cea mai recentă investiţie pe care a făcut-o Alex Degianski pare să-i susţină toate argumentele. 

Exponent al noii generaţii de fermieri, implicat activ în activităţi de lobby la nivel naţional şi internaţional, Alexander Degianski este unul dintre beneficiarii direcţi ai serviciilor IPSO. În calitate de administrator la Forest and Biomass România, societate care exploatează 10.000 hectare de teren în judeţul Timiş (jumătate din suprafaţă fiind teren arabil), acesta a investit milioane de euro în dotarea cu maşini şi echipamente agricole. Iar una dintre mărcile sale preferate este John Deere, brand al cărui importator exclusiv pentru piaţa românească este chiar IPSO Agricultură. 

Strategia fermierului 

„În fiecare an investim între 400 şi 500 mii de euro în tehnică agricolă nouă. Colaborez cu IPSO de foarte mulţi ani, pentru că vrem să colaborăm doar cu furnizori de utilaje, de piese de schimb şi de servicii de mentenanţă serioşi şi capabili să ne livreze tot ce avem noi nevoie în timp util. Pentru că, aşa cum spun americanii, «time is money» (timpul înseamnă bani – n.r.) şi nu ne permitem să pierdem prea mult timp în perioadele de vârf”, argumentează tânărul bănăţean. 

Flotă de tractoare monobrand 

Ataşamentul lui Alex faţă de brandul John Deere este unul cât se poate de asumat. În cele din urmă, calitatea produselor şi serviciile post-vânzare l-au convins să facă această alegere cu ani în urmă. Din cele 13 tractoare pe care se bazează, nouă poartă sigla gigantului american, toate achiziţionate de la IPSO. Fără a le contabiliza şi pe cele două care urmează să ajungă în ferma sa cât de curând, modelul 8R de 280 şi, respectiv, 410 cai putere. Aceste tractoare, spune el, vor fi destinate semănatului, transportului şi pentru lucrările grele din fermă. „Îmi doresc în continuare să merg pe principiul uniformităţii gamei de utilaje oferite de un singur producător, atât pentru confortul operatorilor, care sunt deja obişnuiţi cu marca John Deere, cât şi pentru a ne uşura viaţa din punct de vedere logistic şi, nu în ultimul rând, pentru că suntem mulţumiţi de calitatea acestor produse şi a serviciilor post-vânzare. Avem şi o combină John Deere, cumpărată tot de nouă prin intermediul IPSO. Este cea mai bună combină pe care am folosit-o la recoltatul porumbului şi al rapiţei. S780 este combina mea favorită!”, a ţinut să precizeze inginerul agronom. 

“Dacă procesul de achiziţie a unui produs îl putem compara cu o lună de miere, în care toată lumea îţi prezintă doar avantajele şi îţi explică cât de bine performează acel utilaj, adevăratul test începe abia după ce apar primele probleme.” 

ALEXANDER DEGIANSKI, Tânăr fermier din judeţul Timiş 

Text preluat: https://www.revista-ferma.ro/articole/masini-agricole/milioane-de-euro-investiti-in-dotarea-tehnica-ce-l-a-determinat-pe-alex-degianski-sa-aleaga-ipso