Gestionarea eficientă și fără stres a șeptelului cu ajutorul remorcilor tehnologice de la Kuhn

Creșterea animalelor reprezintă o activitate specifică acelor fermieri pasionați, care, pe lângă cultura mare, aleg să-și valorifice furajele la un nivel superior, introducându-le în rațiile furaje ale animalelor din fermă. Chiar dacă nu este o activitate deloc ușoară, sunt foarte mulți zootehniști pasionați care au investit sume importante de bani atât în genetică performantă, cât și în dotări de ultimă generație, concurând de la egal, la egal cu cele mai moderne ferme din Europa.

Materialul genetic valoros trebuie completat de o rație furajeră gândită în așa fel încât să răspundă cerințelor superioare ale efectivului din fermă. Mai mult ca niciodată, competitivitatea din sectorul de creștere a animalelor este atribuită unui sistem de distribuție a furajelor eficient la nivel tehnic, nutrițional și economic. În acest sens, distribuitorul de utilaje agricole IPSO Agricultură le propune fermierilor gama de remorci tehnologice Kuhn, ce au fost create pe baza experienței sale internaționale în design, proiectare și comercializare pentru a îndeplini următoarele criterii:

  • adaptarea calității fiecărei componente din rație la nevoile animalului cu un sistem corect de cântărire;
  • tăierea rapidă a baloților și a produselor fibroase până la lungimea optimă, așa cum recomandă nutriționistul;
  • rații omogene pentru o cireadă mai sănătoasă;
  • proces rapid de amestecare pentru conservarea calității furajelor pentru o ruminare optimă;
  • rații aerate pentru a reduce riscul creșterii temperaturii, astfel îmbunătățind digestia;
  • dimensiuni compacte și o gamă largă de sisteme de distribuție pentru toate tipurile de unități de producție și clădiri înguste;
  • dotări opționale ce includ melci de amestecare heavy-duty și plăci duble K-NOX pentru o durată prelungită de utilizare.

Sistemul KUHN EFFICIENT FEEDING- soluții eficiente de amestec și distribuit furaje

Sistemul Kuhn Efficient Feeding oferă toate garanțiile unui lider mondial în soluții de amestecat și distribuit furaje mixte. Toate remorcile tehnologice Kuhn (remorci tractate, auto-propulsate, mixere statice sau mașini robot) pot face față celor mai dificile situații din punct de vedere al condițiilor de muncă și diversității furajelor. Remorcile tehnologice Kuhn îndeplinesc toate standardele nutriționale aplicabile și și-au demonstrat performanțele și adaptabilitatea prin testări continue ce au fost efectuate pe diferite continente. De asemenea, Soluțiile Kuhn de distribuit furaje au fost concepute pentru a îndeplini toate cerințele în ce privește clădirea, tractorul și încărcătorul.

Kuhn le propune fermierilor ce activează în sectorul zootehnic, sisteme de gestionare a datelor pentru fermele dedicate standardelor înalte de trasabilitate. De asemenea, producătorul de utilaje Kuhn oferă și numeroase servicii, așa cum este EFFICIENT FEEDING FEED pentru a le oferi fermierilor sfaturi de care au nevoie pentru a optimiza investiția, indiferent dacă aceștia sunt la prima achiziție sau dacă doresc să înlocuiască mașina actuală.

Alege mașina în funcție de capacitatea de care ai nevoie

Volumul ocupat de fiecare tip de furaj este diferit și se bazează adesea pe cantitatea de substanță uscată prezentă în amestec. Pentru a verifica volumul ocupat de rația furajeră, un convertor digital este disponibil pe pagina Kuhn (www.kuhn.com) pentru a afla de ce capacitate ai nevoie.

Fermierii trebuie să acorde o atenție sporită atunci când stabilesc ce rații fibroase folosesc. Este important să aibă în vedere toate tipurile de rații, inclusiv cele pentru bovine tinere formate din fibre uscate, predominant lungi.

Remorcile tehnologice Kuhn sunt scalabile în ceea ce privește capacitatea. Dacă fermierul schimbă rațiile sau își mărește efectivul de animale, se poate crește cu ușurință capacitatea mașinii cu ajutorul extensiilor disponibile.

Configurația mașinii-un element important

Atunci când un zootehnist își alege o remorcă tehnologică, trebuie să identifice toate posibilele restricții ce pot împiedica buna funcționare a mașinii. În categoria restricțiilor intră: înălțimea maximă, configurația pasajului de distribuit furaje, intrarea/ieșirea din adăpostul de animale și posibila nevoie de a distribui simultan pe ambele părți. Kuhn poate oferi fermierilor mașina potrivită pentru nevoile lor specifice.

Opțiuni pentru cutia de viteze permit ca puterea necesară să fie redusă, adaptată tractorului existent în fermă. Mai multe sisteme de control sunt disponibile, oferindu-le fermierilor o gamă de funcții hidraulice. De asemenea, acestea pot fi adaptate echipamentelor hidraulice de pe tractor.

Gama de remorci tehnologice KUHN oferă modele cu un singur sau dublu melc pentru adăposturi cu înălțimi reduse. Modelele cu doi melci verticali au o înălțime generală redusă, cu un volum echivalent.

Dimensiunea fermei și numărul de rații- factori importanți în alegerea remorcii potrivite

Dimensiunea fermei și numărul de rații ce trebuie distribuite zilnic sunt de asemenea factori importanți în alegerea remorcii potrivite. Echipamente opționale, cum ar fi cuțite acoperite cu carbură, melci K-NOX și anvelope specifice pot proteja remorca tehnologică de uzură în timp.

Remorcile tehnologice KUHN sunt disponibile cu capacități de la 4 la 45 m3 în versiunea tractată și de la 12 la 27 m3 în versiunea auto-propulsată. Produsele KUHN sunt distribuite în România exclusiv prin rețeaua IPSO Agricultură (www.ipso.ro).