26 August 2019 este data ce va rămâne în istoria Kuhn. Într-o zi de vară toridă, cu multe emoții și entuziasm specialiștii Kuhn s-au deplasat în localitatea Braedstrup, din Danemarca pentru a intra în istorie. Echipa formată din grebla Kuhn GA 15131 și tractorul John Deere 6250R au stabilit un nou record în strângerea furajelor – 188,9 hectare adunate în numai 8 ore.

În prezența reprezentanților Institutului German DLG – Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft, producătorul KUHN a doborât recordul mondial la strângerea furajelor în data de 26 August 2019 în localitatea Braedstrup, Danemarca cu grebla de adunat cu 4 rotoare Kuhn GA 15131 folosit împreună cu tractorul John Deere 6250R. La ferma din Danemarca reprezentanții Institutului DLG au confirmat: “188,9 hectare au fost lucrate în 8 ore, reprezentând o medie de 23,6 hectare pe oră.”

Fiind sinonim cu capacitatea ridicată, versatilitatea și o brazdă impecabilă, grebla de adunat KUHN GA 15131, are o lățime de lucru cuprinsă între 9,50 m și 14,70 m. Toate aceste caracteristici au reprezentat baza pentru strângerea furajului la performanțe ridicate.

Antrenarea sa exclusiv hidraulică permit adaptarea perfectă a rotoarelor la toate tipurile de furaj și volum minimalizează timpul alocat întreținerii. Brazdele formate sunt de o calitate foarte ridicată datorită funcției BOOST, ce crește viteza rotoarelor frontale cu 20% față de cele posterioare pentru a crea o brazdă omogenă și aerisită. Ridicarea individuală a fiecărui rotor permit operatorului să atingă performanțe maxime indiferent de forma parcelei evitând totodată obstacolele. Operatorul va aprecia atât terminalul ISOBUS CCI 1200, ce îi permite să vizualizeze parametrii lucrați și să optimizeze ajustarea rotoarelor fără timp irosit, cât și joystick-ul ușor de folosit WTK.

O fermă de vaci de lapte din regiunea deluroasă Central Jutland, Danemarca, a fost aleasă pentru a realiza recordul. Mikael Skeldal, ce conduce ferma împreună cu sora sa și cei doi frați, a condus tractorul John Deere 6250R echipat cu sistemul de ghidare AutoTrac, intuitivul Gen4 CommandCenter și joystick-ul ergonomic CommandPRO.

Reprezentanții DLG au certificat recordul și au efectuat numeroase măsurători la fața locului. Timpul și suprafața au fost precis măsurate, iar calitatea lucrării a fost evaluată prin colectarea de mostre, confirmând calitatea furajului adunat. Profilul brazdei, pierderile și caracteristicile furajului au fost identificate și cuantificate într-un raport tehnic ce va fi publicat în scurt timp de către Institutul DLG.